Horizontale geveltuintjes

Actiedag horizontale geveltuintjes in Leerdam 

Tijdens de actiedag vorig jaar (april 2022) zijn er maar liefst 57 geveltuintjes aangelegd. Dit jaar willen we de nadruk leggen op verticale geveltuintjes. Dat zijn tuintjes waarvan het groen langs de gevel omhoog kruipt en de straat een nog veel groener karakter geeft dan de geveltuintjes die we vorig jaar hebben aangelegd.

Op woensdag 15 februari wordt in het ontmoetingscentrum de Noorderberg, Bergstraat 90 een informatieavond gehouden om de bewoners te vertellen over de nieuwste plannen en vragen te beantwoorden. Komt u ook? De avond begint om 19.30 uur en planten- en tuindeskundige Marije van Schelven is aanwezig om te vertellen welke struiken het meest geschikt zijn en hoe de struiken onderhouden moeten worden. 

U kunt op deze avond aangeven of u aan de actie wil meedoen, een bericht achterlaten op onze website kan natuurlijk ook. Op zaterdag 15 april willen we weer een gezamenlijke actiedag voeren om samen de geveltuintjes aan te leggen. Wanneer het aantal deelnemers bekend is kan de wijkraad de benodigde materialen en beplanting aanschaffen. Ook wordt de gemeente benaderd met het verzoek om, net als vorig jaar, haar medewerking aan dit plan te verlenen, zowel fysiek als financieel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Captcha loading...