Mooiste geveltuintje van Leerdam ligt aan de Bergstraat

Mooiste geveltuintje van Leerdam ligt aan de Bergstraat

Wijkraad Centrum Leerdam hield eind april een geveltuintjesdag. Daarbij zijn er bijna veertig geveltuintjes aangelegd door de bewoners van de Bergstraat, de Noordwal, de Nieuwstraat en de Hoogstraat in het centrum van Leerdam. Dit in samenwerking met de gemeente.

Als vervolg op de actiedag zijn halverwege juli alle aangelegde tuintjes door een jury bekeken. Hiervoor is een beroep gedaan op Marije van Schelven van Bloemenhof-Ontwerp en Tim Burggraaf, beleidsadviseur openbare ruimte van de gemeente Vijfheerenlanden.

“Het is natuurlijk best lastig om de met veel liefde en enthousiasme aangelegde geveltuintjes te beoordelen en met elkaar te vergelijken”, geeft Wim van der Leij van Wijkraad Centrum Leerdam aan, “maar we zijn daarvoor van een vijftal verschillende aspecten uitgegaan: de plaatsing van de geveltuin, de uitvoering, het onderhoud, de uitstraling en de ecologische waarde. Op basis van deze punten bleken veel geveltuintjes best hoog te scoren. Van de top 15 geveltuintjes bleken er elf aan de Bergstraat te liggen, drie aan de Hoogstraat en één aan de Noordwal. Het is een nipte finish geworden, waarbij het geveltuintje aan de Bergstraat 26 met minimaal verschil gewonnen heeft.”

Winnaar Erik Schokker ontving van de wijkraad een bon van 25 euro die hij bij Tuincentrum het Westen kan besteden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Captcha loading...